Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Κ Φρανκφούρτης ανακοινώνει τον θάνατο του σύντροφου Διονύση Μηχαλόπουλου.Ο χώρος της αριστεράς έχασε έναν τίμιο αγωνιστή και συνεπή σύντροφο.Αιωνία σου η μνήμη Διονύση

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009


Πέθανε σήμερα σε ηλiκία 99 ετών o Willy Ronis

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ





Προς:

τα μέλη της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ

τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Βερολίνο 03.03.2009



Αγαπητές, συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,



Η Π.Κ. του ΣΥΝ Βερολίνου στη χθεσινή της συνεδρίαση και με παρόντα όλα τα μέλη της, συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο κόμμα μας και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το κακό αποτέλεσμα των τελευταίων ευρωεκλογών. Παίρνοντας υπ’ όψη και την νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε με την μόλις ανακοινωθείσα προκήρυξη εκλογών, πήραμε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση.

Α) Ο ΣΥΝ που είναι το κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής, ριζοσπαστικής, κινηματικής και οικολογικής αριστεράς. στα 19 χρόνια της ύπαρξης του, αγωνίστηκε με συνέπεια για τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς, τις αξίες και τα ιδανικά του δημοκρατικού σοσιαλισμού και θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την αξία της δημοκρατίας.

Με βάση αυτές τις αρχές, την ιστορία μας, και το γεγονός ότι είμαστε ένα συγκροτημένο κόμμα με αρχές και θέσεις, με καταστατικό και εκλεγμένα όργανα, αποφασίσαμε ότι:

Θεωρούμε απαράδεκτη και ξένη προς το πνεύμα και τις αρχές της αριστεράς κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου και των αρμοδιοτήτων του εκλεγμένου από τακτικό συνέδριο προέδρου του κόμματος μας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στις εκλογές του Οκτωβρίου και επικεφαλής κάθε τυχόν συμμαχικού σχήματος. Ο ΣΥΝ με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα του δοκιμαζόμενου λαού μας πρέπει να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα. Κατά την άποψη μας είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη μας από το σημερινό στάδιο που βρισκόμαστε.

Β) Για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά τι είναι: Μια εκλογική συμμαχία, όπως τουλάχιστον εμφανιζόταν μέχρις τώρα, ή ένα «υπερκόμμα» όπου οι συνιστώσες του είναι κάτι σαν κόμματα περιορισμένης ευθύνης:

Παίρνοντας αφορμή από τη λειτουργία του ΣΥΝ, όπου η ύπαρξη των τάσεων πολλές φορές κάνει επίπονη τη λήψη αποφάσεων, δεν βλέπουμε εφικτό ένα πολιτικό σχήμα με δώδεκα διαφορετικές συνιστώσες να παρέχει έστω και τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή που να μπορεί κανείς να χτίσει βιώσιμη πολιτική και να χαράξει στρατηγική.

Η δημόσια εικόνα που έδωσε, ιδιαίτερα μετά τις ευρωεκλογές είναι άκρως αρνητική, αποκαρδιωτική. Η συμφωνία που έγινε για τη σειρά θέσεων και η κακή-τουλάχιστον για μας τους απόδημους- σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου που οδήγησε στην παραίτηση του τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΝ, η ασυνήθης για αριστερό κόμμα παραίτηση και ανάκληση του σ. Αλαβάνου, και σαν επιστέγασμα οι απαράδεκτες, αψυχολόγητες και παντελώς αστήρικτες επιθέσεις του βουλευτή Κοροβέση εναντίον του ΣΥΝ, έχουν – κατά τη γνώμη μας – τραυματίσει σοβαρά την αξιοπιστία αυτού του σχήματος. Μας είναι αδύνατο να φανταστούμε πως ένα σχήμα σαν αυτό, που δίνει την εικόνα σύγχρονης πολιτικής Βαβέλ, είναι δυνατόν να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί μια αριστερά που θα πατάει σταθερά στην ελληνική πραγματικότητα, θα αφουγκράζεται τους προβληματισμούς του λαού μας, και θα συμβάλει με τη δράση του στη βελτίωση της ζωής του.



Για την Π.Κ. του ΣΥΝ Βερολίνου ο γραμματέας Γιώργος Πρωτοπαπάς